Biblioteca Caldes

Concurs 4t. classificat

UNA BONA MANERA DÂ’ENTENDRE EL PROJECTE SERIA A TRAVÉS DE LÂ’ENCADENAMENT DE SENSACIONS QUE VA EXPERIMENTANT LÂ’USUARI ALHORA QUE ES RECORRE LÂ’EDIFICI. SENSACIÓ DE RECOLLIMENT, DE QUIETUD, DÂ’AIXOPLUCÂ….

LA BIBLIOTECA COM A ESPAI DE CONCENTRACIÓ, DE REFLEXIÓ, DE SILENCI, LA SENSACIÓ DÂ’ACOLLIMENT I DE PROTECCIÓ Â…. ES PLANTEJA COM UN EDIFICI QUE ABRAÇA UN PATI, DESCOBERT I SEGREGABLE DE LA CIRCULACIÓ PÚBLICA, CAPAÇ DÂ’ACOLLIR TANT ACTIVITATS VINCULADES AMB LA BIBLIOTECA, COM ACTIVITATS DÂ’ORDRE URBÀ.
ÉS AQUEST MATEIX PATI EL QUE, PER LA MODIFICACIÓ DE LA ORIENTACIÓ EN FUNCIÓ DEL NIVELL EN QUE ES TROBA, RESOL LA CONDICIÓ DE DOBLE FAÇANA, ORIENTADA AL CARRER INFERIOR I VINCULADA A LÂ’ACCÉS NATURAL DES DEL NUCLI URBÀ, O ORIENTADA A LA PLAÇA MATHAUSSEN, ESPAI MÉS SILENCIÓS I DE CARÁCTER LÚDIC.

AIXÍ, QUAN ARRIBEM A LA BIBLIOTECA, ACCEDIM A TRAVÉS DÂ’UN PORXO QUE CONTRAU LÂ’ESPAI, PER TORNAR-LO A DILATAR QUAN SÂ’HA DESCENDIT A LA COTA DEL PATI.
ARRIBATS A AQUEST PUNT LÂ’USUARI PODRÀ VEURE, EN UN DELS LATERALS, ELS NENS JUGANT AMB LA LECTURA A TRAVÉS DÂ’UN VIDRE SUSPÈS, ENTRE LLEIXES DE FUSTA. ÉS ALESHORES QUAN ES DECIDITÀ A ENTRAR, ATRET PER LA HOMBRA PROVOCADA PER EL PLA DE VIDRE RETRASSAT RESPECTE DE LÂ’ALINIACIÓ DE PILARS. DES DÂ’AQUEST PUNT ESCOLLIRÀ ANAR A LÂ’ESQUERRA, ON ES TROBA LA SALA POLIVALENT, O ACCEDIR A LÂ’ESPAI CONTROLAT. LÂ’USUARI ACCEDIRÀ PER ELS ESPAIS MÉS SOROLLOSOS PER, POSTERIORMENT, ASCENDIR A LA PLANTA SUPERIOR ON ES TROBA LÂ’ESPAI PRINCIPAL DE LECTURA.


1 2 3 4 5 6 7
Projectes Estudi Última hora Contacte